หน้าเว็บ

วันจันทร์ที่ 1 สิงหาคม พ.ศ. 2554

Outstanding Characteristics of Thai Tapioca (ลักษณะเด่นของมันสำปะหลังไทย)


     All Thai tapioca plant varieties are developed under "Conventional Breeding." Consequently, Thai tapioca varieties are Non-GMOs (Genetically Modified Organisms) plants. Importers/consumers of Thai tapioca products are assured on this issue.

       Starch from tapioca possesses unique characteristics as follows: 
     1. White in color
     2. No after taste
     3. Odorless
     4. High freeze-thaw stability
     5. Provides a clear paste when cooked
     6. Competitive prices and replaces other kinds of starches in various industries

       Tapioca chips/pellets are ideal feed ingredients for many reasons:
     1. High digestibility (starch in chips/pellets is easy to digest)
     2. Low to no incidence of mycotoxins contamination and toxicity
     3. Health improvement of animals. Enhances animal's immunity system, lesser anti-biotic intake
     4. Reduce fetid smell (lower bad smell from animal's manure)
     5. Providing similar performance and productivity to corn and other carbohydrate-based feed raw materials. Good for all animal of any age.
     6. Lower cost of animal production.
  

       ประเทศไทยมีการวิจัยปรับปรุงขยายพันธุ์มันสำปะหลังในรูปแบบธรรมชาติ ที่เรียกว่า "Conventional Breeding" โดยไม่มีการตัดแต่งยีนส์หรือตัดต่อทางพันธุกรรม (Genetically Modified Organisms - GMOs) เหมือนอย่างสินค้าเกษตรหลายๆชนิดทั่วโลก ซึ่งถือว่าเป็นลักษณะเด่นของมันสำปะหลังไทย
    นอกจากนี้ มันสำปะหลังยังมีลักษณะเด่นอื่นๆ อีกหลายประการ เช่น
         เมื่อแปรรูปเป็นแป้งมันสำปะหลัง จะมีลักษณะเด่นดังนี้
       1. มีสีขาว
       2. ไม่มีรส
       3. ไม่มีกลิ่น
       4. มีความคงตัวสูง
       5. ใส-ไม่มีสี เมื่อผสมในอาหาร
       6. สามารถแข่งขันด้านราคาและใช้เป้นวัตถุดิบทดแทนแป้งชนิดอื่นในอุตสาหกรรมต่างๆได้อย่างหลากหลาย

         เมื่อใช้มันสำปะหลังเป็นวัตถุดิบอาหารสัตว์ (ในรูปแบบต่างๆ) มีลักษณะเด่นดังนี้
       1. แป้งในมันสำปะหลังเป็นแป้งอ่อน การดูดซึมน้ำง่าย ทำให้อาหารสัตว์ที่ใช้มันสำปะหลังมีการย่อยง่ายขึ้น
       2. มีการปนเปื้อนของสารพิษจากเชื้อราน้อยมาก หรือไม่มีเลย
       3. ช่วยให้สัตว์มีสุขภาพดีขึ้น ภูมิคุ้มกันโรคดีขึ้น และต้องการยาปฏิชีวนะน้อยลง
       4. ลดกลิ่นเหม็นจากมูลสัตว์ ช่วยให้สภาพแวดล้อมของฟาร์มดีขึ้น
       5. ใช้ทดแทนวัตถุดิบด้านพลังงาน ทดแทนธัญพืชอื่นๆ ได้เต็มที่ในสูตรอาหารสัตว์ทุกชนิดและทุกระยะ
       6. ลดต้นทุนการผลิตสัตว์

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น